Ministrul suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu, a fost audiat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in legatura cu plangerea penala depusa impotriva sa de fostul sef al Statului Major General (SMG), generalul (r.) Eugen Badalan

Procurorii au prezentat actele depuse anterior de Eugen Badalan, urmand sa se prezinte saptamana viitoare pentru continuarea audierilor. Teodor Atanasiu a declarat ca a fost surprins sa constate ca Badalan a depus la Parchet documente oficiale ale MApN, ceea ce dovedeste ca fostul sef al SMG are o arhiva proprie. "Premedita o plangere impotriva mea inca din momentul in care documentele au fost produse, majoritatea din 2005", a precizat Atanasiu.

El a adaugat ca plangerea lui Badalan nu-l incrimineaza cu nimic si va fi usor sa dovedeasca ca nu este vorba decat de o hartuiala. Atanasiu a dat si cateva exemple de documente depuse de Badalan la Parchet. "De exemplu, am solicitat sa imi fac atributiile de ministru si sa particip la negocierea si semnarea de contracte asa cum este cel privind mentenanta fregatelor sau ca am solicitat, ca in conformitate cu un memorandum votat de guvern, sa se faca un transfer de harti in timpul inundatiilor, fara plata, de la MApN la Ministerul Mediului", a spus Atanasiu.

Atanasiu nu crede ca plangerea penala depusa de Badalan are vreo legatura cu celelalte doua plangeri depuse anterior de consilierul prezidential, Adriana Saftoriu, si deputatul PSD, Eugen Bejinariu. "Nu as vrea sa ma gandesc, pana acolo, incat sa cred ca in spatele tuturor plangerilor sta acelasi grup de interese. Sper sa nu fie asa. Nu stiu pe cine am deranjat politic sau economic, din moment ce s-au depus aceste plangeri", a mai declarat Atanasiu, exprimandu-si speranta ca si aceasta plangere ca si celelalte doua se vor dovedi fara substanta.

Fostul sef al Statului Major General, Eugen Badalan, a depus, la sfarsitul lunii sptembrie, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, o plangere penala impotriva ministrului suspendat al apararii, Teodor Atanasiu. Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului, Robert Cazanciuc, Eugen Badalan il acuza pe Atanasiu de abuz in serviciu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.