Controverse. Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri, ca Mohammed Munaf poate face recurs la condamnarea sa la moarte prin spanzurare, emisa de Tribunalul Penal Central din Bagdad

Totodata, Victor Ponta a acuzat-o pe Monica Macovei ca nu a transmis americanilor cererea de extradare a complicelui lui Hayssam.
"Munaf a fost preluat si este in custodia americanilor. Noi nu aveam dreptul sa-l luam", a spus seful statului, aratand ca, "din cate stie", acesta poate face recurs impotriva pedepsei capitale emise de autoritatile irakiene. "N-as vrea sa fac comparatie intre rapiditatea procesului lui Munaf si cel al lui Omar Hayssam din Romania", a adaugat seful statului.

Pe de alta parte, deputatul PSD, Victor Ponta, a aratat presei un ordin intern emis de ministrul Justitiei, Monica Macovei, prin care se cerea ca "solicitarea de extradare a lui Mohammad Munaf sa nu fie trimisa autoritatilor americane". "Este foarte clar ca Hayssam a fost lasat sa fuga din tara, iar Munaf, prin acest ordin, a fost impiedicat de catre ministrul roman al Justitiei sa intre intr-o procedura de extradare care ar fi facut posibila judecarea lui in Romania", a spus Ponta.

El a precizat ca eventuala executare a pedepsei capitale convine autoritatilor romanesti, pentru ca, in acest fel, "un martor va fi pus in imposibilitatea de a spune adevarul, cu privire la cazul rapirii ziaristilor, iar pe celalalt inculpat, Omar Hayssam, "sigur nu il vom mai vedea in tara". Vicepresedintele Comisiei de Aparare din Senat, Norica Nicolai (PNL), a declarat, dupa audierea sefului Politiei de Frontiera, chestorul Nelu Pop, ca institutia condusa de acesta a respectat toate actele normative privind darea in consemn si monitorizarea lui Omar Hayssam, dupa punerea acestuia in libertate.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.