Ovidiu Tender a anuntat ieri ca va rezolva problema apei potabile de la Penitenciarul Jilava, pe cheltuiala proprie. Motivul acestei “investitii” il constituie “numaratele scrisori” primite de la detinuti atat pe perioada detentiei sale cat si dupa aceea. Tender a program deja intalnirea cu directorul general adjunct la A.N.P, Sorin Dumitrescu, pentru saptamana aceasta, in data de 18 octombrie, ora 10.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a remis ieri presei un comunicat prin care anunta ca, pe propria cheltuiala, va rezolva problemei apei potabile si menajere de la Penitenciarul Jilava. Apa curenta din acest penitenciar nu poate fi folosita deoarece prezinta impuritati si nu corespunde standardelor minime de uz.

Demersul sau investitional este motivat ca "atat in timpul detentiei cat si dupa eliberarea mea am primit nenumarate scrisori de la detinutii din Penitenciarul Jilava care imi solicitau implicarea mea in rezolvarea acestei probleme". Se pare ca Ovidiu Tender a trecut deja la fapte, mentionand ca a stabilit deja o intalnire cu Sorin Dumitrescu, directorul general adjunct la A.N.P., pentru data de 18 octombrie a.c. "Specific ca este un gest umanitar neavand intentia sa ma inscriu in vreo formatiune politica asa cum s-a vehiculat in presa. Va rog sa considerati intentia mea ca un ajutor pur si simplu, sursa de apa insemnand de fapt un sprijin atat pentru persoanele detinute cat si pentru A.N.P", specifica Ovidiu Tender in incheierea comunicatului.

In luna septembrie, Ovidiu Tender a fost audiat de membrii Comisiei pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale din Camera Deputatilor, cu privire la modul in care, dupa cum afirma el, i-au fost incalcate drepturile in decursul anchetei desfasurate in cazul Rafo Onesti. El a reclamat atunci conditiile improprii de detentie si faptul ca, timp de un an si jumatate, ar fi fost tinut in arest preventiv fara un mandat de arestare, in mod "nelegal si abuziv", numai pe baza unei ordonante ulterior abrogate. Deputatul Nati Meir, membru al Comisiei pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale, afirma ca oferta lui Ovidiu Tender este "demna de apreciat" si ii roaga pe cei in masura sa o accepte, dispunand masurile necesare pentru demararea proiectului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.