Nicoleta Franck, o apropiata a regelui Mihai, afirma ca principele Radu ar fi fost "infiltrat"

Jurnalista Nicoleta Franck, care timp de 50 de ani a fost una dintre persoanele apropiate ale familiei regale, afirma ca principele Radu ar fi "un securist infiltrat" cu scopul de a compromite Casa Regala. Ea sustine ca de aceasta afacere nu este strain Ion Iliescu, care in anii '80 era prim-secretar la Iasi si il avea ca "adjunct" pe tatal sotului principesei Margareta.

Franck a publicat un articol in revista "Caminul romanesc" de la Geneva, in care vorbeste despre legaturile apropiate dintre printul Radu Hohenzollern (fost Radu Duda) si Ion Iliescu. Prietenia dintre tatal lui Radu Hohenzollern - care a fost medic, la Iasi - si Iliescu s-ar fi cimentat in perioada 1979-1980. Iliescu era in acea perioada prim-secretar al Comitetului judetean PCR. Pe seama acestei prietenii a fost pus si statutul diplomatic obtinut de printul Radu: reprezentant special al statului roman in legatura cu casele regale din Europa.

In legatura atat cu trecutul nomenclaturistic, cat si cu acuzatia ca printul ar fi fost "persoana de sprijin a Securitatii", Nicoleta Franck a declarat in exclusivitate pentru Adevarul: "Este clar ca Iliescu l-a sustinut pe printul Duda. Despre trecutul lui in perioada comunista cred ca nu are sens sa vorbim. Este foarte clar ca a fost trimis de Securitatea comunista sa compromita Casa Regala. Un securist a intrat in Casa Regala. De ce? Pentru ca acesti comunisti au stiut intotdeauna sa se infiltreze, ca sa descopere si sa speculeze slabiciunile oamenilor, ca sa ii poata controla".

Nicoleta Franck a plecat in 1947 din Romania. A lucrat pentru cotidianul belgian "La Libre Belgique", "Tribune de Geneve" si alte ziare occidentale. A fost una dintre persoanele apropiate regelui Mihai, scriind mai multe carti despre viata acestuia. Practic, a fost una dintre putinele persoane acceptate in anturajul regal. De asemenea, Franck a fost unul dintre opozantii regimului comunist din Romania.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.