Preturile practicate de hotelieri in perioada Sommet-ului Francofoniei au fost cel putin duble fata de o perioada normala, acuza MAE

Pentru o camera simpla intr-un hotel de patru stele s-a cerut in perioada sommet-ului 500 de euro. Este exemplul dat de secretarul de stat pentru francofonie, Cristian Preda, pentru a arata ca hotelierii au practicat "preturi exorbitante". Acum pretul unei camere in hotelurile din aceasta categorie este cu aproximativ 50% mai mic. La hotel Majestic, de exemplu, o camera single costa 166 de euro, la Lido 220 de euro, iar la Novotel 270 de euro.

Sesizare

MAE a fost sesizat in privinta preturilor mari chiar de participantii la sommet care trebuiau sa-si plateasca singuri cazarea. Autoritatile romane au platit cazarea doar pentru delegatiile oficiale. Pentru restul participantilor au platit tarile de provenienta, insa numarul lor s-a redus semnificativ, sustin oficialii romani, datorita preturilor mari practicate de hoteluri cu aceasta ocazie. Ca urmare, MAE a sesizat Consiliul Concurentei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.