Decizia Ministerului Agriculturii de a micsora de 15 ori amenzile pentru braconajul piscicol este de neacceptat, a declarat, ieri, la Bucuresti, comisarul european pentru Pescuit si Probleme Maritime, Joe Borg. Acesta considera ca braconajul reprezinta o problema foarte grava cu care se confrunta Romania si ca autoritatile trebuie sa intervina pentru stoparea lui cat mai repede posibil. Braconierii trebuie foarte drastic sanctionati, iar amenzile sa fie usturatoare, a spus Joe Borg. Totodata, comisarul a dat de inteles ca, mai mult ca sigur, Romania nu va avea voie sa exporte peste in tarile Uniunii Europene.

"Daca pestele contine anumite chimicale peste nivelul acceptat de UE, se vor lua masuri pentru a stopa circulatia acestuia, in vederea protejarii consumatorului european", a afirmat Borg.

Comisarul european pentru Pescuit si Probleme Maritime, Joe Borg, aflat in vizita in Romania, a criticat, ieri, noul proiect al Legii pescuitului si acvaculturii, prin care Ministerul Agriculturii doreste sa micsoreze de 15 ori amenzile pentru braconaj, pe motiv ca braconierii sunt oameni foarte saraci, care nu au cu ce sa-si achite amenzile foarte mari.

Comisarul european considera ca braconajul este un fenomen foarte grav, care trebuie stopat, si ca autoritatile din Romania trebuie sa adopte masuri foarte drastice pentru a-i pedepsi pe braconieri. Pe de alta parte, Joe Borg a anticipat ca este foarte posibil ca UE sa interzica livrarea de peste din Romania catre statele membre ale Uniunii daca nu sunt indeplinite anumite conditii privind compozitia chimica a carnii. Totodata, comisarul a anuntat ca Romania va primi de la UE, in perioada 2007-2013, in jur de 200 milioane de euro pentru acvacultura si pescuit.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.