Printul Charles pare intr-adevar indragostit de Romania. Dupa ce a cumparat o casa in satul Viscri, acum se implica in salvarea stejarilor seculari din apropierea Sighisoarei.

Localnicii fac picnic in scorburi

Salvati deja o data de la taiere, cand se dorea construirea unui "Dracula Park" pe platoul "Breite", copacii cu tulpini groase - circumferinta celui mai batran masurand aproape opt metri - au fost supusi unor adevarate acte de vandalism. Localnicii au pus foc in scorburi arzand maduva copacilor, si-au scrijelit dragostea in scoarta lor si, ultima moda, organizeaza picnicuri in copaci. Mai mult, gropile de drenare/asanare au avut un impact negativ asupra radacinilor stejarilor. Fagi si salcii crescute din abundenta sufoca padurea.

Rezervatia, in custodie pe cinci ani

Fundatia printului Charles, "Mihai Eminescu Trust", si cea germana "Nabu", precum si cateva ONG-uri romanesti au luat in custodie rezervatia de stejari seculari pe o perioada de cinci ani. Biologi, padurari si activisti ecologisti se gandesc acum la "un plan de salvare" pentru "Breite", care sa nu restrictioneze insa accesul localnicilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.