Medicul Constantin Tanasescu - cel care a eliberat adeverinta medicala pe baza careia omul de afaceri siriano-roman Omar Hayssam (n.r. - judecat pentru acte de terorism in legatura cu rapirea a trei jurnalisti romani in Irak) a fost pus in libertate - cere un milion de euro daune ca urmare a demiterii sale din functie. Acesta va ataca in instanta decizia Comisiei de disciplina a Penitenciarului Rahova, prin care s-a decis destituirea sa din functie, sub acuzatia de neglijenta in serviciu.

Reamintim ca medicul Constantin Tanasescu a fost acuzat de Alexandru serban - directorul general al ANP - ca ar fi trucat diagnosticul trecut pe adeverinta medicala care, in parte, a stat la baza deciziei instantei de a-l elibera pe Hayssam - acesta fiind pus contrar faptului ca biletele de iesire de la Institutul Oncologic, emise in 3 si 17 aprilie a.c., nu spuneau nimic despre existenta metastazei. Nu e prima data cand Tanasescu e acuzat ca ar fi favorizat un detinut. in 1998, doctorul a fost concediat de Consiliul de Judecata al Penitenciarului Jilava, pe motiv ca ar fi mai multi detinuti, iar pe lista puscariasilor favorizati de acesta ar fi fost si francezul Michel Alberque, condamnat pentru pedofilie si expulzat din tara in 1999.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.