Magistratii TMB au amanat, ieri, pentru data de 1 noiembrie a.c., judecarea dosarului Rompetrol. Decizia instantei a survenit dupa ce o parte din inculpati au depus la dosar cereri prin care au solicitat sa li se acorde timp in vederea angajarii unor aparatori, si o parte dintre avocati au solicitat timp in vederea pregatirii apararii.

Inainte de a intra in sala de judecata, Dinu Patriciu a sustinut ca a depus la dosar un memoriu in care a cerut ca toate faptele pentru care este cercetat sa fie conexate intr-un singur dosar care sa fie judecat cat mai repede, ca sa-si poata dovedi nevinovatia. "E important pentru noi sa fim judecati cat mai repede", a declarat Patriciu, la unison cu Ana Maria Mihalcescu - aparatorul presedintelui CNVM, Gabriela Anghelache.

Avocatul a declarat ca, in conditiile in care dosarul este deosebit de complex (58 de volume de urmarire penala si 12 inculpati), "e necesara judecarea lui cu celeritate, prin stabilirea de termene cel putin saptamanale, in sedinte cu mai putine dosare". in caz contrar - a spus Mihalcescu - solutionarea fondului cauzei ar putea dura ani de zile. Ieri, la primul termen, au lipsit patru dintre inculpati: Sorin Rosca Stanescu, Victor Eros, Cerasela Elena Rus si Florin Iulian Aldea.

Tot ieri, Ministerul Finantelor Publice (MFP) a anuntat ca se constituie parte civila in proces cu suma de 88 milioane USD si 200 milioane RON (n.r. - recuperarea creantei din Libia).


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.