Autoarea revendicarii secolului raspunde transant celor care o acuza ca s-a trezit mostenitoare peste noapte

Intr-un interviu realizat telefonic, Alexandra Sutu, care locuieste la Milano, autoarea revendicarii secolului, sustine ca nu intelege de ce lumea pune la indoiala faptul ca exista cu adevarat. "Au venit si m-au si filmat. Ce trebuie sa mai fac sa-si dea seama lumea ca exist, sunt romanca si imi cer drepturile?", a precizat Alexandra Sutu.

Printre altele, mostenitoarea averii domnesti Sutu mai spune ca nu are habar de valoarea proprietatilor revendicate de fiul sau si avocata Carmen Pastin, detinatorii drepturilor litigioase, insa daca ele sunt reale, ar fi normal ca ele sa fie inapoiate. "Am auzit ca Majestatii Sale Regele Mihai i s-a facut dreptate. De ce sa nu se faca dreptate si familiei Sutu? Eu vreau ca prin fundatia Sutu o mare parte din avere sa se duca la cei nevoiasi, batrani si copii. Asa este normal. Sa vada lumea ca familia Sutu are suflet romanesc", a mai declarat Alexandra Sutu.

Scandalul referitor la "Revendicarea secolului" a ajuns subiect de presa pentru majoritatea institutiilor mass-media. Cand "Gardianul" a prezentat pentru prima oara subiectul, nu putini au fost cei care aveau indoieli vizavi de existenta unui mostenitor al averii Sutu. Totusi, "Gardianul" a reusit sa ia legatura cu acea femeie de 86 de ani din Milano, strada Edmondo de Amicis, care a pus pe jar statul roman. Alexandra Sutu, 86 de ani, grav bolnava, este lucida si nu ezita sa raspunda transant la telefon celor care o acuza ca s-a trezit la o asemenea varsta sa revendice aproape un sfert din Romania.

Buna ziua, ce faceti?

Mai bine, mai rau. Boala nu-mi da pace, insa Dumnezeu vrea sa mai traiesc.

Stiti ca ati pus pe jar Romania cu revendicarea dumneavoastra?

Eu nu stiu prea multe despre proprietatile din Romania. Am plecat cand eram tanara, in 1942, in Franta, la studii, si nu m-am mai intors cand am vazut ca au sosit comunistii. Cunosc unele proprietati, dar de unele nu stiam deoarece familia Sutu a fost foarte mare.

De ce ati vandut drepturile litigioase?

Le-am cedat fiului meu si doamnei Pastin deoarece nu mai sunt in stare sa ma lupt eu prin justitie cu statul roman. Nici nu stiam daca mai am cetatenie romana, insa mi s-a adus la cunostinta ca nu mi s-a retras aceasta.

Totusi, stiti ca statul a fost informat de reprezentantii dumneavoastra ca averea Sutu cuprinde printre altele CEC-ul, Banca Nationala a Romaniei ?

Nu ma intereseaza. E treaba fiului meu. Vreau sa va spun ca era de datoria mea de mama sa il las pe fiul meu sa se ocupe. Mie nu-mi trebuie prea multe.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.