Proiectul lui Dan Matei Agathon, „Superschi in Carpati“, a fost scos de la naftalina si urmeaza sa fie finantat partial din buge-tul de proiecte al Ministerului Educatiei

Camera Deputatilor a aprobat un proiect de lege prin care Ministerul Educatiei va finanta un studiu de fezabilitate pentru construirea de noi pirtii de schi si modernizarea celor existente.

Este vorba despre modi-ficarea programului "Superschi in Carpati", rebotezat "Schi in Romania", initiat de fostul ministru al Transporturilor Dan Matei Agathon. Conform proiectului de lege "studiul integrat pri-vind dezvoltarea turismului pentru practicarea schiului si a altor sporturi de iarna, in vederea identificarii unor zone, va fi finantat de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) din sumele alocate derularii programelor de cercetare".

Banii nu ajung insa la profesori, nici la cercetatori, ci la niste firme care vor fi selectate prin licitatie. Nota de plata se ridica la 250-300 de mii de euro.

La aceasta suma se vor adauga 130 de milioane de euro necesari pentru punerea in practica a studiilor, bani care vor veni insa de la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului si de la eventuali parteneri privati.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.