Revendicarea Secolului, de un miliard de euro, provoaca valuri in institutiile statului

In urma articolului aparut ieri in "Gardianul", institutii ale statului, prin reprezentanti, au declarat ca mostenirea Sutu nu a fost inca revendicata oficial. Viceprimarul Ludovic Orban, cel ce se ocupa de aplicarea Legii 10/2001 in Capitala, a precizat la televiziune ca nu a fost niciodata instiintat despre existenta acestei fabuloase mosteniri.

Totusi, detinatorii drepturilor litigioase asupra mostenirii sustin ca in toamna lui 2005 au avut chiar corespondenta cu Primaria Capitalei, inclusiv o intålnire cu Ludovic Orban. In privinta adreselor oficiale catre institutiile statului, "Gardianul" se afla in posesia unei astfel de notificari adresate Ministerului Finantelor, unde, printre altele, se specifica si valoarea estimativa a proprietatilor familiei Sutu din Bucuresti.

Este adevarat ca dimensiunea mostenirii este socanta, iar revendicarea sediilor BNR sau CEC lasa sa cada o umbra de indoiala asupra seriozitatii "Afacerii Sutu". Insa este ciudat cum institutiile statului au evitat fie sa raspunda timp de un an la notificari, fie sa clarifice ferm legalitatea acestei revendicari. Daca oficialitatile au dreptate, sa o dovedeasca pentru a lamuri misterul. Testamentul Printului Constantin D. Sutu arata ca Palatul Sutu din Bucuresti, actualul Muzeu de Istorie al Capitalei, a fost in proprietatea familiei chiar si in 1944, an in care actul oficial a fost autentificat. Primaria Capitalei si celelalte institutii ale statului trebuie sa raspunda, altfel o intreaga tara va crede ca revendicarea este reala in totalitatea ei si un sfert din Romånia isi va schimba proprietarul

Revendicarea familiei domnesti Sutu a pus pe jar oficialitatile statului. Intr-o serioasa confuzie, viceprimarul Bucurestiului, Ludovic Orban, declara senin ca nu a avut habar de aceasta revendicare pana acum, intrucat nu a primit nici o notificare in acest sens. Curios, actele si faptele il contrazic, ceea ce releva ca edilul se sustrage din fata unei probleme care nerezolvata poate crea destule prejudicii Primariei Capitalei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.