Vasile Blaga, ministrul administratiei si internelor, l-a propus, ieri, pe liberalul Alexandru Boer, directorul sau de cabinet, pentru functia de sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din cadrul MAI. Blaga a trimis propunerea primului-ministru Tariceanu, insa acesta din urma a furnizat o mare surpriza: desi Boer face parte din PNL, Tariceanu a sustinut ca nu e de acord cu propunerea de numire in functia de sef al DGIPI, pe motiv ca ar vrea in fruntea acestui serviciu o persoana independenta politic.

Alexandru Boer s-a nascut pe 9 aprilie 1974 la Brasov si a urmat timp de un an cursurile Scolii Militare de Ofiteri Activi de la Baneasa. La scurt timp dupa ce a renuntat la scoala de la Baneasa, actualul director de cabinet al ministrului Blaga s-a inscris, alaturi de deputatul conservator Eduard Helvig, la Facultatea de Stiinte Politice si Administrative din cadrul Universitatii ´´Babes-Bolyai´´ din Cluj.

Intra in politica inscriindu-se in Partidul Alternativa Romaniei (PAR), condus de tridentul Laurentiu Ulici - Varujan Vosganian - Adrian Iorgulescu. Dupa terminarea facultatii, Alexandru Boer a devenit secretar al PAR Cluj si coordonator pentru judetele limitrofe. Dupa ce partidul a capatat numele de Uniunea Fortelor de Dreapta (UFD), Boer devine sef de cabinet al parlamentarului Varujan Vosganian si membru in Consiliul National al UFD. Ulterior s-a inscris in PNL, unde a detint functia de secretar general adjunct.