Fosta lidera PNL a prezentat, in premiera, cele doua note informative referitoare la colegii ei

Deputatul Mona Musca a invitat, ieri, la CNSAS un reprezentant al ziarului Adevarul pentru a consulta doua note informative pe care si le asuma, precum si microfilmul propriului sau dosar. in legatura cu notele a caror transcriere o prezentam mai jos, Mona Musca ne-a declarat ca fac parte din doua dosare de retea, fiind solicitate de catre Securitate pentru a completa cercetarile asupra persoanelor ce urmau a fi recrutate. Parlamentarul liberal sustine ca nu a dat niciodata recomandari in vederea racolarii anumitor colegi sau cunoscuti de-ai sai si ca nu a adus prejudicii acelora despre care a informat.

"Am perceput-o ca pe o chestiune de serviciu"

"Maiorul Lacatis Eugen ne-a spus ca aceasta era procedura cu studentii straini. Angajamentul meu a fost strict pe asa ceva. Nu aveam informatia, nici un fel de informatie pe baza careia eu sa gandesc altfel", ne-a spus Mona Musca, justificandu-si colaborarea cu fosta Securitate. Mai mult, ea afirma ca ofiterul in cauza ar fi avertizat-o ca, daca refuza colaborarea, va purta intreaga responsabilitate pentru eventualele conflicte dintre studentii straini (n.r. - erau avute in vedere relatiile extrem de tensionate dintre greci si turci, spre exemplu). Totusi, Mona Musca a admis ca, in cazul in care ar fi refuzat sa furnizeze informatii Securitatii, nu i s-ar fi intamplat nimic. "Cu mintea de acuma as fi refuzat si nu as fi avut ce pati", considera parlamentarul liberal.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.