Petrom recunoaste ca a scumpit gazele, dar considera ca pretul se situeaza la un nivel mai mic decat jumatate din cel al gazelor din import, se arata intr-un comunicat remis NewsIn de companie. In prezent, Petrom vinde productia proprie de gaze numai pe piata romaneasca si primeste un pret care reprezinta circa 45% din gazul rusesc care este importat in Romania, se arata in comunicatul companiei.

"Piata romaneasca a gazelor naturale este impartita intre consumatori captivi si consumatori eligibili. Consumatorii captivi reprezinta circa 25% din aceasta piata, iar pentru acest segment, preturile sunt reglementate de ANRGN. Restul de 75% din piata este reprezentata de consumatorii eligibili, pentru aceasta parte, pretul formandu-se liber pe baza mecanismelor economiei de piata", precizeaza Petrom.

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) a cerut marti producatorilor de gaze, in special OMV Petrom, sa renunte la practica de a impune distribuitorilor E.ON Gaz Romania si Distrigaz Sud preturi mai mari decit cele calculate de ANRGN, avertizand ca in caz contrar populatia va plati la inceputul lui 2007 o factura nejustificat de mare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.