Desi trebuia sa intre in vigoare joi, noul Cod rutier va fi amanat pana in decembrie pentru a fi imbunatatit. Ministrul de Interne, Vasile Blaga, vrea sa introduca in lege si simplificarea procedurilor in caz de accidente usoare

Daca ati produs sau ati fost victima unui accident auto din care doar autoturismele au avut de suferit inseamna ca ati scapat de cozile la sectiile de politie unde se fac constatarile in caz de accident. Cel putin asa promite ministrul de Interne, Vasile Blaga. "Miercurea viitoare voi introduce in sedinta de guvern o ordonanta de urgenta prin care noul Cod rutier sa includa si simplificarea procedurilor in caz de accidente fara victime. Se va recurge doar la schimbul de asigurare. Numai daca soferii implicati nu se inteleg, merg la Politie", ne-a declarat Vasile Blaga, precizand insa ca asteapta si avizul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

RAGAZ PENTRU SOFERI

Prin urmare, veste buna pentru conducatorii auto: noul cod rutier (Legea 49/2006, care modifica Legea 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice) nu va mai intra in vigoare joi (21 septembrie), ci abia la 1 decembrie, va propune Guvernului ministrul Blaga. Cu trei zile inainte de anuntata ei punere in aplicare, noua lege a circulatiei pe drumurile publice statea oricum sub semnul intrebarii, pentru ca Executivul nu a adoptat in sedinta de saptamana trecuta Regulamentul de aplicare a noului Cod, pe care l-a trimis inapoi la Ministerul Administratiei si Internelor, din pricina obiectiilor pe care le-ar fi formulat Consiliul Economic si Social.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.