In februarie 2004, Jurnalul National dezvaluia un scandal sexual ai carui protagonisti au fost ofiteri cu functii inalte din cadrul IPJ Ialomita. Sefii inspectoratului, de atunci, si politistii violatori s-au imbolnavit cat ai zice peste, au iesit la pensie, au primit salarii compensatorii frumusele, iar astazi, unii dintre ei ocupa functii de conducere in institutii publice.

Reamintim ca, in 2004, doua surori din Tandarei au fost sechestrate, violate si supuse la orgii sexuale de comisarul-sef Gheorghe Filip, adjunct al inspectorului-sef, subcomisarul Iulian Militaru, seful serviciului rutier din judet, si Nicolae Barsan, sef al Politiei orasului Tandarei. Conducerea inspectoratului, in loc sa dispuna masurile care s-ar fi impus in astfel de cazuri, in care calitatea de ofiter al Politiei Romane este terfelita in cel mai josnic mod, a incercat sa musamalizeze povestea. Drept urmare, cei trei ofiteri implicati direct au fost destituiti din functie, urmandu-i Matei Constantin, seful Inspectoratului, si primul adjunct, Niculae Raducanu.

FURACIUNI SI DOSARE MASLUITE

Foarte interesant este traseul profesional parcurs de Raducanu, primul-adjunct al fostului sef al IPJ Ialomita. Dupa eliberarea din functie, la cererea sa, a fost trecut la conducerea Politiei Municipale Slobozia. Nu a zabovit prea mult in aceasta pozitie, intrucat, in urma verificarilor Corpului de Control al Ministerului de Interne, s-a constatat ca Raducanu a inchis ochii la unele nereguli constatate la Politia Municipala Urziceni, acolo unde acesta efectuase un control in urma caruia nu descoperise insa nici o abatere.

Raducanu "s-a scos" si de aceasta data, fiind eliberat din fruntea Politiei Municipale Slobozia, dar pensionandu-se si primind salarii compensatorii de sute de milioane de lei vechi. Din declaratia de avere, postata pe site-ul OJPC Ialomita, rezulta ca, in 2005, Raducanu a incasat din vistieria MAI peste 500 de milioane de lei vechi, insemnand salariul de ofiter activ, in cadrul IPJ Ialomita, pensia si salariile compensatorii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.