Un ziar israelian sustine ca Omar Hayssam ar fi incercat sa obtina ajutor de la serviciile secrete israeliene pentru a fugi din Romania

Conform relatarilor de ieri ale cotidianului "Yedioth Ahronoth", Omar Hayssam ar fi incercat sa ofere informatii secrete serviciilor israeliene pentru a-si mijloci fuga din Romania.

Avocatul sau, israelianul Mordechai Tzivin, ar fi fost insarcinat de catre omul de afaceri roman de origine siriana sa predea informatiile Ministerului Afacerilor Externe al Israelului, pentru ca acesta sa le dea mai departe Mossadului.

Oficialii MAE israelian au refuzat sa inainteze informatiile de la Hayssam serviciilor secrete israeliene, motivind ca "ministerul nu se ocupa cu astfel de probleme". Pe perioada internarii lui Hayssam in spital, acesta a discutat cu avocatul Tzivin, care a fost de acord sa-l reprezinte pe omul de afaceri, cu conditia ca acesta din urma sa colaboreze cu Israelul.

Avocatul Tzivin a depus o plingere la politie impotriva Ministerului de Externe pentru neglijenta, deoarece nu a luat in considerare informatiile pe care le putea furniza Hayssam


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.