Dupa demisiile in lant generate de disparitia sirianului Omar Hayssam, fuga lui "baga la apa" si membri ai familiei sale. La "extractia" lui din Romania cu ajutorul unor agenti sirieni ar fi participat si fratele fugarului, Mucles Omar

Dintre toate variantele vehiculate despre posibilul traseu folosit de sirianul Omar Hayssam pentru a o sterge de sub nasul autoritatilor romane, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) au stabilit drept valabila fuga lui cu nava Iman-T la data de 30 iunie. Potrivit unor surse din serviciile secrete, marea evadare, dupa cum am informat in ziarul nostru de vineri, ar fi fost planuita cu ajutorul unor agenti ai Directiei siriene de Informatii Militare. Sursele citate ne-au spus ca un rol important in aceasta afacere l-ar fi avut fratele lui Hayssam, Mucles Omar.

FRATELE, ACUZAT

Aceasta ipoteza pare sa prinda contur. Surse judiciare au precizat pentru Jurnalul National ca doi dintre fratii lui Omar Hayssam, luati la intrebari de anchetatorii DIICOT, au ajuns sa aiba calitati diferite in dosarul de trecere frauduloasa a frontierei. Unul, Mahmoud, este doar martor in dosar, insa celalalt, Mucles, este urmarit penal pentru savarsirea infractiunii prevazute de articolul 33, litera c din Legea 535/2004 - inlesnirea intrarii/iesirii in/din tara, gazduirea ori facilitarea accesului in zona obiectivelor vizate a persoanei despre care se cunoaste ca a sprijinit/ savarsit sau urmeaza sa sprijine ori sa savarseasca un act terorist. Sursele citate ne-au declarat ca Mucles Omar a participat la pregatirea iesirii din tara a fratelui sau, luand legatura cu armatorul vasului Iman-T, Mustafa Tartousi.

"Negocierile" s-ar fi purtat nu doar telefonic, ci si personal. O alta sarcina pe care ar fi avut-o Mucles Omar este aceea de creare a alibiurilor necesare acoperirii fugii fratelui sau, spun sursele citate. Mucles nu recunoaste insa faptul ca Hayssam ar fi fugit cu nava Iman-T si nici nu-si asuma vreun rol in disparitia lui ori in acoperirea acestuia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.