Senatul a aprobat, miercuri, proiectul legislativ privind privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR) cu 53 de voturi pentru, 31 impotriva si patru abtineri

Senatorii au aprobat, totodata, raportul comisiilor de specialitate cu sase amendamente admise, printre care si cel ce prevede ca anexele clasificate ale contractului de vanzare/cumparare de actiuni nu fac obiectul legii.

Guvernul a adoptat ordonanta privind privatizarea Bancii Comerciale Romane pe 26 iulie, intrucat proiectul de lege adoptat in urma cu doua luni, care contine prevederi similare, nu a fost aprobat de Senat din cauza lipsei de cvorum. Senatorii opozitiei au parasit, in ultima zi a sesiunii ordinare trecute, sala de plen in semn de protest fata de refuzul reprezentantului Guvernului de a modifica proiectul legislativ.

Ministrul finantelor le-a promis senatorilor lista datornicilor Bancorex

Lista datornicilor la Bancorex se afla la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si poate fi facuta publica, a spus la Senat, ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu. "Din punctul de vedere al ministrului finantelor publice, nu exista probleme privind publicarea acestei liste", a declarat citat de Rompres Vladescu. Vladescu a atras atentia senatorilor ca recuperarea sumelor datorate de debitori Bancorex in momentul falimentului ar insemna suplimentare pentru buget.

Data de finalizare a tranzactiei pentru privatizarea BCR este 21 septembrie 2006.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.