Prezent ieri la cea de-a cincea intrevedere cu procurorii care instrumenteaza dosarul Rompetrol, Dinu Patriciu a refuzat sa ia cunostinta despre probele cuprinse in materialul de urmarire penala, invocand nedepunerea la dosar a rezultatelor unor obiective de expertiza si ale investigatiilor SRI. In dosarul Rompetrol, acuzatiile pentru care este cercetat Dinu Patriciu sunt inselaciune cu consecinte deosebit de grave (privatizarea Vega si a rafinariei Petromidia), complicitate la abuz in serviciu in forma calificata (contractul Repsol Exploracion), complicitate la evaziune fiscala (in relatia cu RAFO SA si rafinaria Steaua Romana), complicitate la vanzarea de actiuni la preturi stiute a fi vadit inferioare, manipularea pietei de capital si recomandarea si divulgarea de informatii privilegiate - tranzactionarea la Bursa a actiunilor Rompetrol Rafinare, delapidare cu consecinte deosebit de grave (valorificarea creantei din contractul EPSA).
Alte persoane cercetate sunt Alexandru Bucsa, Paul Miclaus, vicepresedinte CNVM, Victor Eros, comisar CNVM, Alexandru Nicolcioiu, Cristina Volintiru si Petrica Grama.

Dosarul a fost disjuns si urmeaza ca, in luna septembrie, sa ajunga in instanta capitolele referitoare la manipularea pietei de capital si la afacerea Libia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.