Ministerul Economiei si Comertului a decis sa inchida mina Baia Noua, pentru ca 180 din cei 200 de angajati au optat pentru disponibilizare si primirea de plati compensatorii, dupa accidentul care a avut loc in urma cu trei saptamani, potrivit unui comunicat remis NewsIn. Comunicatul MEC mentioneaza ca "mina Baia Noua va intra intr-un program de securizare si inchidere, pentru ca, din cei aproximativ 200 de angajati ai exploatarii miniere Baia Noua, 180 au optat pentru disponibilizare si acordarea de plati compensatorii".

Potrivit MEC, echipele de salvatori care actioneaza la mina Baia Noua au gasit, marti, trupurile celor doi mineri surprinsi de o surpare subterana in urma cu trei saptamani. "Se asteapta ca in cursul zilei de maine (miercuri, n.red.) salvatorii sa recupereze cele doua trupuri si sa le aduca la suprafata", reiese din comunicatul ministerului Economiei.

Familiile celor doi mineri vor primi din partea Guvernului ajutoarele prevazute de lege pentru astfel de situatii, la acestea adaugandu-se si sumele acordate de compania miniera prin contractul colectiv de munca

Directorul executiv al Inspectoratului Teritorial de Munca Mehedinti, Constantin Miclau, a declarat ca in maximum zece zile se va finaliza ancheta demarata imediat dupa producerea accidentului de la Mina Baia Noua. "O comisie a Inspectiei Muncii din cadrul Ministerului, cu participarea ITM Mehedinti, a inceput o ancheta, dar, deocamdata, nu ne putem pronunta cu privire la cauzele producerii accidentului de munca sau despre cine este vinovat pentru producerea sa", a precizat Constantin Miclau.

Imediat dupa producerea accidentului de la mina Baia Noua, la fata locului au fost venit si inspectori ai corpului de control al primului ministru si ministrului Economiei si Comertului, care au cules date despre imprejurarile produceri accidentului, dar deocamdata, nici acestia nu au facut nicio declaratie oficiala. Desi nimeni nu a confirmat oficial, se pare ca toata lumea asteapta mai intai scoaterea la suprafata a trupurilor celor doi mineri pentru a prezenta rezultatele anchetelor.

Doi mineri de la mina Baia Noua, judetul Mehedinti, au fost blocati in subteran in data de 7 august a.c., fiind surprinsi de surparea peretelui putului.Minerul Zdravko Ianculovici, de 42 de ani, si ajutorul de miner Liviu Tomoioaga, de 29 de ani, executau lucrari de reparatie si intretinere la putul principal al minei.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.