Dupa sase luni de zile de arest preventiv, timp in care o armata de aparatori a utilizat, in zadar, zeci de tertipuri avocatesti pentru a-l elibera din puscarie, ieri, Ovidiu Tender a parasit arestul Directiei de Cercetari Penale din cadrul IGPR. Aceasta dupa ce Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a confirmat hotararea Tribunalului Municipiului Bucuresti (TMB) de duminica de a-l judeca in libertate pe omul de afaceri. Concret, judecatorii CAB au reconfirmat ca Ovidiu Tender nu mai reprezinta un pericol public si ca indiciile pe baza carora a fost arestat nu se mai mentin.

Potrivit incheierii sedintei din data de 27 august a.c., judecatorul Maria Enache a considerat ca nu "exista indicii privind constituirea unei grupari de criminalitate organizata". Mai mult, Maria Enache a precizat ca judecatorul care a dispus in urma cu sase luni arestarea afaceristului a confundat institutia arestarii preventive cu cea de inlocuire a masurii de a nu parasi tara. Apropiatii lui Tender au avut emotii dupa hotararea TMB, tinand cont de faptul ca desi aceasta institutie a revocat de trei ori, din motive de ilegalitate, mandatul de arestare preventiva emis pe numele afaceristului, CAB a infirmat de tot atatea ori hotararile instantei inferioare. La iesirea din penitenciar, Tender a anuntat ca va incepe pregatirile pentru a-si boteza mezinul.

Ovidiu Tender a fost eliberat, ieri, din arestul DCP dupa ce magistratii Curtii de Apel Bucuresti au confirmat ca acesta nu reprezinta un pericol public pentru societate. Decizia, definitiva si irevocabila, ii va permite afaceristului sa fie judecat in stare de libertate in dosarul RAFO-Carom. Cu toate acestea, Tender va fi obligat sa nu plece din Romania, masura arestarii preventive fiind inlocuita cu interdictia de a parasi tara. La iesirea din sediul DCP, Tender a declarat ca e fericit pentru ca "instanta a reusit sa demonteze toate povestile pe care procurorii le-au inventat timp de un an si jumatate" despre operatiunile derulate in afacerea RAFO-Carom.

"S-au tesut o gramada de povesti si s-au facut abuzuri care nu au putut sa se constituie intr-un rechizitoriu care sa poata sta in fata instantei. Nu au reusit sa creeze o poveste reala", a raspuns afaceristul la intrebarea daca s-au facut presiuni din anumite medii pentru a fi tinut in puscarie. Tender a cerut presei sa observe anumite contradictii constitutive ale acuzatiilor, si anume faptul ca dosarul ar fi construit pe un prejudiciu adus de el insusi unei societati care ii apartine. "Vreau sa va rog sa fiti atenti ca nu e vorba de un prejudiciu adus statului, ci se invoca o paguba a mea catre mine. Eu, ca patron, sunt acuzat ca m-am furat pe mine", a sustinut Tender, care a precizat ca va fi prezent la primul termen in instanta, din 4 septembrie. El a spus ca in perioada urmatoare se va relaxa si va organiza botezul fiului sau.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.