Ministrul educatiei, Mihail Hardau, continua sa se laude ca a rezistat presiunilor Securitatii si i-a trimis la plimbare pe cei care au incercat sa il racoleze.

Enervat de subiect, Hardau a precizat, la Iasi, pe un ton din ce in ce mai ridicat, ca nu a facut politie politica: "Papusa draga (n.r. apelativ adresat corespondentului Adevarul), eu nu ma dezvinovatesc. Toti directorii de camine au fost contactati sa colaboreze, inclusiv baiatu' si eu. Cei care au fost santajabili sau voluntari sau au fost prea zelosi au pierdut pentru ca au mers pe o carte gresita. Am fost contactat, dar raspunsul meu a fost negativ. A fi contactat e una, dar a da rapoarte e alta. Ar trebui sa le sece mainile celor care au facut asta".

Declaratia ministrului Hardau vine la o saptamana dupa ce Nicolae Badea, rectorul Universitatii Tehnice din Iasi, l-a acuzat ca a facut politie politica. Mihail Hardau a spus ca nu il va da in judecata pe rectorul Badea, de care "ii este mila", si a declarat ca, in opinia sa, deconspirarea colaboratorilor fostei Securitati, la 16 ani de la revolutie, este tardiva.

"Ceea ce facem este tardiv. Pana acum, cei care au colaborat au avut timp sa isi aseze neamurile pe diferite functii si acum se retrag, pentru ca au un dosar mai complicat. Trebuia sa se faca in 90' o curatenie generala, dupa care eram ca nou-nascuti. Nimic nu este prea tarziu. Te indragostesti la 60 de ani, dar parca dragostea la 20 de ani e mai buna", a mai declarat ministrul Hardau.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.