Consiliul Suprem de Aparare a Tarii se intruneste astazi intr-o sedinta a carei tema va fi "situatia din Liban", a anuntat, ieri, consilierul prezidential Adriana Saftoiu
Ministrul de Externe, Mihai Ungureanu declarase, vineri, ca Romania va lua o decizie privind participarea la Forta Internationala din Liban (FINUL) in viitoarea reuniune a CSAT, precizand ca "participarea comporta doua aspecte, umanitar si de ordin militar sau FINUL". In ceea ce priveste componenta umanitara, MAE a pregatit un proiect de hotarare de guvern, pe care il va supune atentiei premierului si executivului, referitor la acordarea unui ajutor logistic - materiale de prima necesitate - in valoare de 500.000 de euro.

"Romania s-ar numara, astfel, printre cei mai importanti contributori pentru Liban din Europa Centrala si de Est", la egalitate cu Austria, a declarat Ungureanu. Cat despre o eventuala participare militara, MAE a pregatit o evaluare a beneficiilor politice si a riscurilor, iar MApN analizeaza capacitatea de angajare a tarii in Liban, cele doua documente urmand sa fie discutate in CSAT, a explicat ministrul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.