Tatal portarului nationalei Angliei, Chris Kirkland, a cistigat dupa noua ani un pariu privind selectionarea fiului sau in lotul Albionului. Steaua a asteptat cu unul in plus pentru a cistiga dreptul de a escalada scara ierarhica a fotbalului continental. Atit timp cit ascensiunea valorica a fotbalului romanesc a devenit constanta - acesta fiind cel de-al treilea an consecutiv cu rezultate europene semnificative -, calificarea Stelei in grupele Ligii Campionilor a venit oarecum firesc.

Jocul a demonstrat-o, chiar in conditii de stres la pachet cu senzatii de déja-vu in prima jumatate de ora, cit timp Steaua a fost condusa cu 0-1, iar adversarii belgieni au recunoscut-o. In acelasi timp, cei 55.000 de suporteri de pe stadion au apreciat-o, dupa ce o sustinusera aproape incontinuu timp de 90 de minute, plus "incalzirile" incepute cu o ora inaintea meciului. Dupa modelul Valencia, Steaua a aruncat in spatiul mediatic un nou erou. Vali Badea, jucator adus de la FC Vaslui, a devenit mesagerul ros-albastrilor in Europa, dupa ce a inscris ambele goluri ale romanilor.

"Pohta ce-am pohtit io"

"Este un pas inainte pentru fotbalul romanesc. A fost poate revansa noastra in fata suporterilor, dupa meciul cu Middlesbrough. Din pacate, a trebuit sa suferim ca de obicei ca sa ne calificam. Am primit repede gol, dar am reusit sa ne revenim", a spus la finalul partidei antrenorul Cosmin Olaroiu, care si-a propus deja un nou obiectiv: trecerea de faza grupelor.

Coplesit de emotii, patronul Gigi Becali aproape ca n-a miscat pe parcursul meciului. Pentru stelist, cele 90 de minute au fost afisate pe display-ul unei bombe cu ceas, iar finalul meciului a adus explozia de fericire consecutiva taierii firului corect. De aceasta data insa "pohta ce-am pohtit io" a venit dupa mari rugaminti la Divinitate. La 0-1 n-am simtit cine stie ce pentru ca eram la inceput. La o alta ocazie a lor, i-am spus lui Vali Argaseala ca, daca nu au inscris, e semn de la Dumnezeu ca ne calificam", considera Becali, care ii va rasplati pe jucatori cu prime, in medie 100.000 de euro.

De partea cealalta, desi isi puneau mari sperante in calificare, belgienii de la Standard Liege au recunoscut suprematia romanilor. "Steaua ne-a dominat, a controlat jocul, a pasat bine si a meritat calificarea", a confirmat antrenorul Johan Boskamp.