Senzational. Surse judiciare ne-au dezvaluit aseara ca multimiliardarul craiovean Genica Boerica - despre care procurorii romani au dezvaluit ca ar fi finantat inclusiv celule ale unor retele teroriste aflate pe teritoriul SUA - a fost eliberat din inchisoare, printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti

Boerica se afla de doi ani in arest preventiv. El a primit in aceasta perioada o condamnare de opt ani de inchisoare pentru comiterea unor infractiuni extrem de grave de natura economico-financiara.
Anchetatorii sustin ca afaceristul craiovean a avut complici cetateni arabi si ca, in spatele unor afaceri cu alcool, ar fi scos sume uriase de bani din Romania. Destinatia: grupari teroriste cu radacini in Orientul Mijlociu! In cazul lui Boerica, Parchetul a mai adaugat ca acesta ar fi fost prieten cu sirianul Omar Hayssam si ca, doar intr-un singur dosar, s-ar fi calculat un prejudiciu adus bugetului de stat de peste 135 de miliarde de lei vechi.
La inceputul acestui an, Boerica a scris doua denunturi in care ii acuza pe fostul senator PSD Ristea Priboi si pe fostul premier Adrian Nastase de coruptie!

S-a incalcat dreptul la aparare

Reporterii nostri au aflat ca decizia prin care Boerica a scapat din inchisoare ar fi fost transmisa aseara catre locul de detentie!

Inainte de inchiderea editiei, "Averea" l-a contactat pe unul dintre aparatorii afaceristului. Avocatul ne-a confirmat ca instanta a hotarat eliberarea multimiliardarului: "De fapt, dosarul in care el primise opt ani de inchisoare a fost retrimis pentru judecata la prima instanta, iar sentinta casata. S-a apreciat ca s-a incalcat procedura in cazul a doi co-inculpati arabi. Cu toate ca acestia au fost expulzati din Romania, instanta de fond a insistat sa-i citeze in tara si nu in Iordania, acolo unde au fost trimisi! Astfel, li s-a incalcat dreptul la aparare".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.