Procurorii au dispus trimiterea in judecata a mai multor inculpati in dosarul “RAFO-CAROM”, acuzati de infractiuni economico-financiare, printre care se numara oamenii de afaceri Ovidiu Tender si Marian Iancu

Tot din acest dosar sunt trimisi in judecata Cecilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Gaureanu si Bogdan Salajan. Acestia sunt inculpatii ca au constituit un grup de criminalitate organizata prin intermediul caruia au desfasurat intreaga activitate infractionala in vederea obtinerii de fonduri financiare frauduloase, a caror sursa urma a fi disimulata prin incheierea unor contracte comerciale nelegale. In perioada 2002-2004, Ovidiu Tender, Marian Alexandru, Cecilia Dumitrescu si Marin Badea, in calitate de asociati, administratori de fapt, respectiv de drept si directori sau angajati ai SC TENDER SA Timisoara, SC VGB OIL SRL Bucuresti, SC VGB IMPEX SRL Bucuresti si SC CAROM SA Onesti, s-au asociat pentru a desfasura o intensa activitate infractio-

nala in urma careia SC CAROM SA Onesti a suferit un prejudiciu de 1.434.911.670.083 lei.
In dosar, Ovidiu Tender este acuzat de inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei, in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de crima organizata, spalare de bani si spalare de bani in forma continuata.

Marian Iancu este acuzat de complicitate la inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata si spalare de bani in forma continuata.
Cecilia Dumitrescu are acuzatiile de complicitate la inselaciune in forma continuata, abuz in serviciu contra intereselor persoanei, in forma calificata si continuata si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata.

Marin Badea a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei in forma calificata si continuata si pentru constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata.

Infractiunile comise de intregul grup au vizat, pe de o parte, nelegala incheiere a unor contracte de cesiune/creanta si de garantie reala mobiliara in raport cu SC CAROM SA Onesti, iar pe de alta parte relatiile comerciale nelegale derulate de SC VGB IMPEX SRL Bucuresti, in raport cu SC RAFO SA Onesti.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.