Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea economica realizata de catre Rompetrol Holding SA prin preluarea controlului asupra SC Adevarul SA

Daca va fi cazul, Consiliul Concurentei va solicita completarea notificarii cu datele si informatiile pe care le considera necesare pentru a analiza compatibilitatea operatiunii notificate cu un mediu concurential normal.

Consiliul Concurentei trebuie sa-si dea avizul pentru toate concentrarile economice in care sunt implicati companii cu o cifra de afaceri cumulata de peste zece milioane de euro. Concentrarea economica, in acest caz, se realizeaza pe piata editarii si comercializarii cotidianelor nationale.

Presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, declara pentru NewsIn, la sfarsitul lui iunie, ca se afla in discutii avansate pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni al cotidianului "Adevarul". Tranzactia a fost finalizata luna trecuta. "Suntem mai multi investitori care dorim sa infiintam un trust prea putin politic. Vrem sa facem investitii multimedia si nu excludem nici proiectele green-field. Cred ca investitiile in media romaneasca sunt profitabile", arata omul de afaceri la momentul respectiv.

Consiliul Concurentei urmeaza sa dea o decizie in termen de 30 de zile de la data la care notificarea concentrarii economice este completata cu toate informatiile necesare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.