Militarii romani au constatat, in urma cu cateva zile, ca "banii de haine" sunt mai putini cu aproape 400 RON fata de anul trecut. Surpriza a aparut ca urmare a declansarii anchetei Departamentului National Anticoruptie in afacerea uniformelor supraevaluate cu concursul a 15 ofiteri superiori ai MApN, in perioada 2003-2004.
Conform normativelor privind echiparea si inzestrarea cu bunuri materiale specifice a personalului Ministerului Apararii, valoarea financiara a articolelor de echipament se stabileste pana la data de 30 iunie a fiecarui an. "Banii de haine" sunt stabiliti in functie de preturile la care a fost cumparata imbracamintea prevazuta in norme. Ministerul Apararii Nationale ne-a precizat ca "in ultimul an nu au existat modificari ale continutului normelor de asigurare cu echipament, singurul factor care a determinat modificarea valorii cotei parti anuale fiind pretul de achizitie a articolelor ce compun tinuta de serviciu si de instructie, pret care a scazut semnificativ. Drept urmare, de la 1.07.2006, valoarea cotei parti anuale a drepturilor de echipament a scazut in medie cu 400 RON/cadru militar.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.