CNSAS l-a gasit pe primul procuror care a facut politie politica: Andrei Erdos, de la Parchetul Judecatoriei Odorheiu Secuiesc.

Membrii CNSAS au stabilit, in urma voturilor acestora, ca Andrei Erdos a fost "agent al politiei politice comuniste, avind, in anul 1989, gradul de locotenent, functie neprecizata, la Serviciul 2 din cadrul Inspectoratului Judetean de Securitate Covasna". Decizia dateaza din 18 mai 2006, ea fiind atacata de procurorul Erdos pe 22 iunie. In urma contestatiei, CNSAS a reanalizat dosarul fostului locotenent, insa decizia care s-a dat din nou pe 25 iulie a fost aceeasi.

Contestatie la o declaratie pe propria raspundere

Contestatia procurorului vine in conditiile in care chiar el a semnat in mai 2000 o declaratie, autentificata si de un notar, prin care a recunoscut ca a fost agent sau colaborator al organelor de Securitate ca politie politica, declaratie care se afla atasata la dosarul profesional al lui Andrei Erdos.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.