Ploile torentiale cazute in noaptea de luni spre marti au distrus cateva sute de case, poduri si podete din judetele Cluj si Vaslui. Inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta au trimis mai multe echipaje de interventie pentru a-i ajuta pe sinistrati si pentru a degaja drumurile acoperite cu aluviuni

Umflarea paraielor din Muntii Apuseni a produs inundatii pe Valea Ierii si Valea Caprei, peste 100 de locuinte, 96 de anexe gospodaresti, patru institutii si doua podete din localitatea Iara fiind distruse. Drumul care traverseaza localitatea a fost blocat pe o portiune de aproximativ trei kilometri, echipele de interventie avand nevoie de cateva ore pentru a degaja portiunea. De asemenea, inundatiile au afectat doua amenajari hidrotehnice si conducta de alimentare cu apa potabila. Potrivit reprezentantilor Prefecturii Cluj, au fost distruse 39 hectare de teren agricol, iar apa din noua fantani nu este potabila.

Alte doua gospodarii din Petrestii de Jos au fost inundate, iar in satul Plaiuri au fost distruse un pod si o gospodarie. Echipaje ale Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Cluj lucreaza cu trei autospeciale pentru evacuarea apei din beciurile si curtile afectate.

Peste 35 de familii care locuiau in patru imobile din zona centrala a municipiului Vaslui, construite acum 100 de ani, au cerut autoritatilor locale sa fie mutate deoarece locuintele au fost inundate, iar structurile de rezistenta a caselor ar putea ceda. Imobilele au fost inundate din pricina incapacitatii retelei de preluare a apei acumulate pe strazi, nivelul apei depasind in unele gospodarii jumatate de metru. Echipele de interventie au evacuat apa din locuintele afectate, insa acest lucru nu ofera siguranta proprietarilor.

Autoritatile vasluiene au propus construirea in regim de urgenta a unor case din chirpici in zona suburbiei Rubiu. Cele 35 de familii urmeaza sa fie mutate in noile locuintele.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.