Structura de conducere a Primariei Capitalei va suferi modificari. Edilul Videanu vrea o noua organigrama, cu opt directori generali din 24, si un city manager, in persoana lui Gheorghe Pogea, care sa gestioneze banii bucurestenilor. Anul acesta, bugetul este de 1,6 miliarde de euro, doua treimi fiind credite externe. Fostul vicepremier va trebui sa dea concurs, daca postul va fi acceptat de liberali

Ideea de restructurare a municipalitatii nu este noua. Primarul Adriean Videanu a promis de la inceputul mandatului ca va reduce din numarul sefilor, insa pana acum nimeni n-a fost dat afara. Acum edilul pune pe hartie o noua organigrama, pe care o va prezenta consilierilor generali la inceputul lui septembrie. El vrea ca partea de executiv sa fie coordonata de un city manager, in persoana lui Gheorghe Pogea, ramanand in subordinea lui cea politica, de dezvoltare a Capitalei.

"Pogea se va ocupa de partea economica, de venituri si buget. Va avea in subordine directorii generali, care vor fi doar sase, sapte, maximum opt din 24, pentru a fi mai eficienti. Decizia politica privind dezvoltarea orasului va ramane in coordonarea primarului general impreuna cu cei doi viceprimari", ne-a spus Videanu. Numai ca intentia lui Videanu de a-l numi pe managerul Marmosim, Pogea, administrator al Capitalei e la mana liberalilor, care trebuie sa aprobe postul. Pogea va da concurs ca sa poata gestiona bugetul bucurestenilor, de 1,6 miliarde de euro.

SCHIMBARI

De asemenea, se va infiinta Autoritatea Metropolitana de Transport, care va fi condusa se pare de Gheorghe Udriste, actualul director al Directiei Transporturi, drumuri si sistematizarea circulatiei din cadrul Primariei Capitalei. Va fi o structura independenta, care va colabora atat cu municipalitatea, cat si cu Ministerul Transporturilor si va coordona transportul in comun. Metroul va deveni transportul principal, iar autobuzele si tramvaiele cele secundare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.