Dupa mai multe eschive si dupa un concediu medical de aproape patru luni, medicul Constantin Tanasescu s-a prezentat, ieri, la Comisia de Disciplina a Penitenciarului Rahova, pentru a fi audiat in legatura cu adeverinta medicala eliberata lui Omar Hayssam, care i-a folosit in instanta pentru a fi eliberat. Audierea lui Constantin Tanasescu a durat cateva ore bune, iar Comisia de Disciplina se va pronunta asupra vinovatiei medicului si va stabili sanctiunea administrativa. Avand in vedere ca medicul Tanasescu a avut antecedente, fiind acuzat de abuzuri in serviciu si, apoi, dat afara, Comisia de Disciplina i-ar putea desface contractul de munca din nou.

Medicul Cosntantin Tanasescu, cel acuzat ca ar fi favorizat eliberarea lui Omar Hayssam prin semnarea unei adeverinte ce constata in mod nereal existenta unor metastaze, s-a prezentat, ieri, la munca, la Spitalul Penitenciarului Rahova, dupa aproape patru luni de concediu medical.

La ora 13.00, el a aparut in fata Comisiei de disciplina a penitenciarului, comisie unde este asteptat de cateva luni pentru a da declaratii referitoare la adeverinta medicala eliberata in 25 aprilie 2006. In acest document ajuns in instanta, Constantin Tanasescu sustinea ca sirianul Omar Hayssam prezinta doua metastaze.

Asteptåndu-l pe Tanasescu

Tanasescu a fost invitat de mai multe ori la audieri in cadrul comisiei, dar a venit o singura data, cand a cerut timp pentru pregatirea apararii. Ultima data cand a fost asteptat zadarnic de comisie, in 17 august, medicul era internat de doua zile la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals", in Pavilionul 3 - Doctor Calistrat Grozovici. Surse din spital au spus ca, desi se simtea foarte rau, Tanasescu a parasit precipitat spitalul, tot pe 17 august, pe usa din dos si imbracat doar in pijama si halat.

Gardianul

Sursa: GardianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.