Magistratii Tribunalului Bucuresti au judecat ieri propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de prelungire a masurii de interdictie de parasire a tarii luata in cazul medicului Serban Bradisteanu, cercetat penal pentru abuz in serviciu si luare de mita, au anuntat surse judiciare. Acestia au hotarat prelungirea interdictiei cu inca 30 de zile.

Procurorii anticoruptie au pus joi sechestru asigurator pe bunurile medicului din tara si din strainatate, respectiv din Elvetia si Austria. Avocatii medicului sustin ca Serban Bradisteanu trebuie lasat sa paraseasca Romania, deoarece are nevoie de un tratament de urgenta in Statele Unite, avand discopatie lombara. Anchetatorii i-au interzis medicului sa paraseasca Romania, avand indicii ca acesta ar putea sa se sustraga urmaririi penale. Procurorii considera ca boala medicului poate fi tratata si de colegii sai romani. DNA a dispus pe 4 mai 2006 inceperea urmaririi penale impotriva membrilor Comisiei de licitatie pentru aparatura medicala organizata de Ministerul Justitiei (MJ) in 2001, intre care si dr. Serban Bradisteanu, sef de sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca.

Ceilalti membri ai comisiei urmariti penal sunt general dr. Dumitru Constantin, sef de sectie in 2001 la Spitalul Militar Central, dr. Dumitru Emanuel Parauseanu, seful serviciului medical independent la Administratia Nationala a Penitenciarelor in anul 2001, dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Spitalului de Boli Infectioase "Matei Bals", Irina Doina Protopopescu, secretar general adjunct la MJ - in perioada 2001-2002, Daniela Nazdravan, consilier la MJ in anul 2001, precum si de Florica Topologeanu, economist, director in cadrul MJ, in anul 2001. Cei sase sunt acuzati de abuz in serviciu calificat "deoarece au intocmit caietul de sarcini si au decis achizitionarea unor aparate medicale destinate sistemului penitenciar inutile, in valoare de peste 4 milioane de euro". De asemenea, ei au atribuit contractele unor firme care nu au indeplinit cel mai bun punctaj, incalcand dispozitiile privind achizitiile publice, sustine DNA.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.