La o zi dupa ce rectorul Universitatii Tehnice "Gh. Asachi" Iasi, Nicolae Badea, a sustinut ca Mihail Hardau a colaborat cu fosta Securitate, in calitatea pe care o avea, inainte de 1989, de director educativ la o universitate din Cluj, ieri, ministrul educatiei a sustinut declarat ca Securitatea a incercat timp de sase luni sa il racoleze, insa el nu a cedat. "Sase luni au incercat si pe mine sa ma racoleze pe tema studentilor straini, dar nu au putut. Nu eram santajabil, asa cum nu sunt nici in prezent. M-au amenintat ca imi voi pierde postul daca nu colaborez, dar i-am refuzat. Dupa sase luni m-au lasat in pace", a afirmat Hardau.

El l-a contrazis pe Nicolae Badea, spunand ca in functia de director educativ la Facultatea de Mecanica din Cluj-Napoca, responsabil de camine studentesti, nu avea specificata in fisa postului obligativitatea de a da informatii Securitatii despre studenti: "Ceea ce spune rectorul de la Iasi este o aberatie. El a extrapolat, poate, modul lui de a fi. Daca m-ar fi obligat sa dau informatii, nu stateam zece ani in aceasta functie".

Conform lui Hardau, in caminele studentesti din Cluj "misunau" securisti care se interesau in special de straini, dar nu avea relatii cu ei decat prin faptul ca se salutau. "Erau 1.000 de studenti. Pentru mine nu a contat cine era studentul si de unde venea. Eu i-am ajutat mai mult pe cei fara pile, la cazare, de mai multe ori", a spus Hardau.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.