Militarii romani care efectueaza misiuni internationale au probleme mari, pentru ca nu pot sa-si incaseze salariile la timp. Soldatii aflati acum in Bosnia-Hertegovina sau in provincia Kosovo isi primesc banii cu cateva luni intarziere. Din acest motiv, militarii sunt nevoiti sa apeleze la colegii lor din alte tari, care ii imprumuta cu bani si alimente, pana la sosirea restantelor din Romania. Situatia este cunoscuta de mai-marii din Ministerul Apararii, insa toata lumea refuza sa comenteze acest subiect.

La misiunea noastra in Bosnia participa in prezent 120 de militari, acolo fiind trimise anul trecut si patru elicoptere Puma, impreuna cu echipajele aferente. Soldatii primesc un salariu simbolic in tara, pe care de obicei il ridica sotiile sau alti membri ai familiei, si o remuneratie in valuta, care este de 70 de dolari pe zi pentru subofiteri si 80 de dolari pe zi pentru ofiteri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.