Desi exista probe zdrobitoare ca Omar Hayssam a fugit prin Egipt, apar diversiuni care sa discrediteze aceste certitudini

Branza buna... Ziarul nostru se afla in posesia unui document inedit, un fax trimis de la sediul firmei lui Moustafa Tartousi, armatorul navei "Iman T", despre care se crede ca a fost folosita de Omar Hayssam pentru a fugi din Romånia. Din textul redactat in araba rezulta ca Tartousi s-a ocupat de gasirea unei persoane de contact pentru Hayssam la Alexandria, care trebuia sa se ocupe de "formalitati" si sa trimita in Romånia acte referitoare la rapirea jurnalistilor in Irak.

...in burduf de caine. Textul ne-a parvenit si in limba engleza, ceea ce ne-a ajutat sa il intelegem, dar originalul in araba l-am aratat unui specialist in limbi orientale. El ne-a spus ca scrisoarea este plina de greseli, care nu puteau fi facute de un vorbitor de araba. De exemplu, numele lui Hayssam nu este scris corect, sau numele unei firme este intrerupt de alte cuvinte. Totul pare a fi un text scris in engleza si tradus apoi printr-un program de calculator. Adica e vorba de o facatura.

Lovitura ratata. Diversiunea nu isi are rostul pentru ca exista deja destule probe care atesta ca, la 30 iunie, Omar s-a imbarcat pe "Iman T". Egiptenii au stråns trei marturii ca sirianul s-a aflat la bordul navei. Marturiile au fost reluate in Romånia dupa 1 august, cånd "Iman T" a revenit in tara. A fost expertizat un mesaj atribuit lui Hayssam, trimis de pe o cartela ce nu putea fi folosita decåt din Egipt. De aici, Hayssam a ajuns in Siria, unde martori l-au vazut in Hims, oras unde are rude.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.