Medicul Constantin Tanasescu, cel care a eliberat adeverinta pe baza careia Omar Hayssam a fost eliberat, nu s-a prezentat, ieri, la Comisia de disciplina a Penitenciarului Rahova, fiind internat la Spitalul Universitar de Urgenta cu o afectiune la plamani, urmeaza sa se prezinte la audieri pe 21 august. Membrii comisiei vor in continuare sa afle de la Constantin Tanasescu daca respectivul act medical, prin care acesta atesta ca sirianul avea metastaza, a fost eliberat in mod legal.

In opinia avocatului sau, Gheorghe Groza, in cazul parasirii tarii de catre Omar Hayssam nu este vinovat nici doctorul, nici Administratia Nationala a Penitenciarelor, nici judecatorul care a dispus revocarea masurii arestarii preventive a omului de afaceri sirian. Avocatul medicului nu considera ca este de competenta Comisiei de disciplina a Penitenciarului Rahova sa stabileasca daca metastaza este sau nu un diagnostic. Pe de alta parte, avocatul a informat ca, la solicitarea sa, a primit o copie dupa actul de sesizare a Comisiei de disciplina a Penitenciarului Rahova, care a fixat pentru luni urmatoarea data cand Constantin Tanasescu va fi citat in vederea audierii sale.

Gheorghe Groza a spus ca si-a luat obligatia de a-l aduce personal pe clientul sau, despre care a precizat ca vrea sa vina in fata Comisiei de disciplina.
Dupa prima discutie privind procedura din dosar purtata, pe 15 august, cu membrii Comisiei de disciplina a Penitenciarului Rahova, avocatul a declarat: "Aceasta adeverinta este o psihoza generala, se afla in xerocopie la dosar, normal ar fi sa fie in original". Totodata, avocatul a fost de parere ca activitatea medicului nu putea sa stea la baza hotararii judecatoresti de revocare a masurii arestarii omului de afaceri sirian.

Pana la inceputul acestei saptamani doctorul a fost in concediu medical 90 de zile, pe motiv ca are astm. Directorul general al ANP, Alexandru Serban, a sesizat, in urma cu cateva saptamani, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti in legatura cu fapta de fals intelectual pe care ar fi savarsit-o Constantin Tanasescu. Alexandru Serban a afirmat ca diagnosticul pus de Constantin Tanasescu in cazul lui Omar Hayssam este nerealist, pentru ca singura analiza medicala care poate dovedi ca un bolnav sufera de metastaza este biopsia. Inceputul scandalului l-a prins pe medicul penitenciarului in concediu medical.

Dupa expirarea termenului legal de 3 luni al concediului, Tanasescu a cerut Administratiei Nationale a Penitenciarelor pensionarea pe motive de sanatate. Doctorul care a eliberat adeverinta medicala ce a servit la eliberarea lui Omar Hayssam este investigat atat de Parchetul General, cat si de Colegiul Medicilor, care s-a autosesizat.

Desi se afla la cea de-a cincea citare la Comisia de disciplina, medicul Tanasescu s-a prezentat doar o singura data. In paralel cu aceasta audiere, Constantin Tanasescu mai este cercetat si de procurorii de la Parchetul Curtii de Apel.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.