Rectorul Universitatii Tehnice din Iasi, Nicolae Badea, a recunoscut ca a colaborat cu Securitatea, sustinind ca acelasi lucru l-a facut si actualul ministru al Educatiei
300 de studenti straini au fost turnati la Securitate de actualul rector al Politehnicii iesene. Estimarea ii apartine si a anuntat-o in mod public intr-o conferinta de presa pe care a organizat-o ieri pentru a-si marturisi pacatele tineretii. Nicolae Badea a precizat ca notele cu pricina au fost trimise regulat Securitatii in perioada 1981-1983, pe cind ocupa functia de director educativ in Complexul Studentesc "Tudor Vladimirescu". Ele vizau concluziile actualului rector "asupra problemelor economice si religioase ale acestora", dupa cum sustine.

Ca toti fostii informatori care au vorbit pina acum despre relatia lor cu Securitatea, Nicolae Badea e convins insa ca nu a facut politie politica. De aceea, nu se considera obligat sa-si dea demisia din functia de rector, desi atunci cind a fost ales a dat o declaratie pe propria raspundere in acest sens.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.