Colegiul a hotarit ieri sa elimine abtinerile de la vot, insa au decis sa secretizeze votul. Or, asta inseamna fuga de responsabilitate

Discutiile iscate pe marginea unor verdicte eronate, date in ultima perioada de CNSAS, au determinat ieri Colegiul sa schimbe modalitatea de vot, intr-o sedinta extraordinara. Astfel, membrii Colegiului nu vor mai putea sa se abtina de la vot, ci vor trebui sa spuna ferm daca cei judecati au facut sau nu politie politica. Astfel vor fi evitate cazuri de genul Voiculescu, a carui contestatie a fost respinsa cu trei voturi pentru, trei impotriva si trei abtineri. In cazul judecatoarei Florica Bejinaru si al deputatului liberal Titus Gheorghiof, contestatiile au fost admise, fara a avea majoritate de voturi, asa cum prevede legea in mod clar. Cu toate acestea, in Colegiu nu s-a pus inca problema reluarii votului.

"Votul de constiinta"

Daca se va relua totusi, votul nu va mai fi insa deschis, exprimat prin ridicarea miinii ca pina acum, ci secret, cu buletine cu "da" sau "nu".

"Votul Colegiului va fi secret, pe buletine de vot, care vor avea numai 'da>> si 'nu>>", a spus Cazimir Ionescu, considerind ca "o data cu noua regula de vot, nu se mai poate vorbi de nici un fel de control politic, de nici un fel de influenta din afara" si ca, prin renuntarea la votul deschis, Colegiul va putea lua decizii cu "un vot de constiinta al fiecaruia".

Potrivit unor surse din CNSAS, secretizarea votului a fost propusa de Corneliu Turianu si votata in unanimitate.

Somat de Ticu, Cazimir s-a retras

Tot ieri, Cazimir Ionescu a renuntat la functia de purtator de cuvint, dupa ce luni Ticu Dumitrescu il acuzase ca spune "bazaconii" si ca profita de aceasta functie pentru a-si argumenta propriile voturi din Colegiu. "Eu am propus si am spus ca este neavenit ca un membru al Colegiului sa fie purtator de cuvint", a declarat el. Rolul lui Cazimir Ionescu va fi preluat de Carmen Popescu, functionara in CNSAS, care a fost de fapt numita purtator de cuvint inca din luna iunie, cind a izbucnit scandalul Dan Voiculescu. La scurt timp, Cazimir Ionescu si-a reluat insa conferintele de presa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.