Dupa ce presedintele Basescu a declarat ca Delta trebuie tinuta departe de politica, Sulfina Barbu si oamenii sai de la Mediu pregatesc o lege care sa dea puteri depline guvernatorului Rezervatiei, numit politic. Academicienii din Consiliul Stiintific – cei care decideau pana acum – vor avea doar rol decorativ.

La adapostul unor declaratii demagogice ("Delta este o valoarea nationala, trebuie s-o protejam, trebuie s-o aparam"), Sulfina Barbu si echipa sa pregatesc o lovitura devastatoare pentru Rezervatia Biosferei: guvernatorul Deltei, numit politic, este cel care va avea putere deplina de decizie. Lucru teribil in conditiile in care actualul guvernator, Paul Cononov, e fost administrator la o firma de gunoaie.

Cononov are deja proces, pentru ca i-a favorizat pe liberalii din Tulcea, evident cu incalcarea legii. Delta Dunarii este administrata in baza unei legi (82/1993) concepute la inceputul anilor ’90 cu aportul unor experti straini, membri ai diferitelor Conventii internationale. 13 ani mai tarziu, Alianta D.A. declara ca legea este "invechita si trebuie modificata". Evident, de data asta, cei care si-au pus mintea la contributie sunt angajatii Ministerului Mediului si Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

SULFINA MINTE IAR

Prima observatie care trebuie facuta: Sulfina a mintit din nou. Ea a declarat la 8 august la Tulcea, ca noua lege a Rezervatiei "este deja in dezbatere publica". In realitate, proiectul a fost postat pe site-ul Ministerului Mediului abia miercuri, 9 august, la mai bine de 24 de ore dupa ce se afla "deja" in dezbateri. Ministrul care anul trecut lua pompe din Ungaria, desi existau si in Romania, spune ca oamenii sai lucreaza "de sase luni" la proiectul de lege. Subalternul sau, Cononov, declara inca din octombrie 2005 ca se lucreaza la o noua lege a Deltei. Adica de zece luni. In expunerea de motive, MMGA da drumul la ineptii: se scrie ca legea din 1993 a suferit doua modificari din cauza carora se lucreaza greu cu actul normativ…


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.