Presedintele Traian Basescu a reiterat ieri, la Constanta, faptul ca Romania trebuie sa continue sa isi indeplineasca obligatiile militare asumate fata de partenerii externi, precizand ca nu s-a luat inca nici o decizie privind trimiterea de trupe romanesti in Liban. "Vom vedea daca vom trimite trupe in Liban", a spus seful statului.

Presedintele a amintit ca Alianta Nord-Atlantica i-a solicitat tarii noastre activarea batalionului de rezerva strategica. In schimb, ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, a afirmat ca, pentru trimiterea de trupe in Liban totul depinde de parlament, dar ca, deocamdata, nu s-a primit nici o solicitare in acest sens. Ministrul Apararii a mai spus ca Armata are oameni pregatiti pentru a participa la astfel de misiuni, 8% din forte fiind pregatite sa fie dislocate, potrivit angajamentelor fata de NATO.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.