Statul roman va prelua Daewoo Automobile Craiova in maximum doua saptamani, a declarat ministrul economiei si comertului, Codrut Seres.

"Am propus partii coreene ca joi sau cel mai tarziu saptamana cealalta sa preluam pachetul de actiuni de la Daewoo", a spus Seres. Potrivit ministrului, Automobile Craiova SA va detine 100% din actiunile Daewoo Craiova.

La finele lunii iulie, ministrul economiei declara agentiei NewsIn ca fabrica de automobile Daewoo Craiova va fi scoasa la privatizare in a doua jumatate a lunii septembrie, toate documentele necesare declansarii acestui proces fiind "aproape finalizate".

"Curtea Districtuala din Incheon Seul urmeaza sa aprobe, saptamana viitoare, contractul semnat intre Ministerul Economiei si Daewoo Motors, dupa care, imediat, contractul va fi trimis in Guvern spre aprobare", spunea ministrul la momentul repectiv.

Potrivit ministrului economiei, care a facut parte din delegatia care l-a insotit pe presedintele Traian Basescu in vizita oficiala din SUA, companiile Ford si General Motors intentioneaza sa participe la privatizarea Daewoo Craiova.

"Am discutat cu reprezentantii ambelor companii, care si-au reafirmat interesul pentru fabrica romaneasca. Am decis sa prelungim memorandumurile semnate intre noi. Aceste memorandumuri permit celor doua companii sa aiba acces la date siinformatii despre situatia Daewoo, in baza unor acorduri de confidentialitate", afirma Seres.Ministrul mai spunea ca Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a primit deja doua scrisori de interes pentru preluarea fabricii de masini din Craiova din partea Ford Motors si General Motors. Alte doua companii au mai trimis scrisori de interes pentru Daewoo Craiova: Renault-Nissan si Chery Automobile (China).

La jumatatea lunii iunie, Executivul a anuntat ca Daewoo Motors a acceptat sa cedeze statului roman actiunile detinute la Daewoo Craiova. Contractul semnat intre reprezentantii MEC si cei ai Daewoo Motors va trebui sa fie aprobat in prima instanta de catre Curtea Districtuala din Incheon Seul si apoi de citre Guvernul Romaniei. Daewoo Automobile Craiova nu a fost inclusa in acordul prin care compania americana General Motors a preluat, in 2002, o parte dintre activele firmeicoreene Daewoo Motors.

Daewoo Motor detine inca un pachet de 51 la suta din actiunile producatorului auto din Craiova, iar diferenta de 49 la suta din capitalul social apartine Automobile Craiova, la care statul controleaza 72,4 la suta din actiuni.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.