In lipsa acordului de a-l ingropa regeste la Curtea de Arges, printul Paul si-a ingropat tatal, pe printul Carol Mircea Grigore, linga Mircea cel Batrin si mama lui Mihai Viteazul.

Micuta manastire de la Cozia mai avea un pic si plesnea de atitia curiosi strinsi, simbata la prinz, sa priveasca si sa pozeze cu mobilul ceremonia funerara a printului Carol Mircea Grigore. Alaiul s-a format, intr-o regie perfecta, inca de la poarta. Sub ochii presei, printul Paul si printesa Lia si-au intimpinat, cu pupaturi si cu stringeri de mina, escorta de vaza: vreo zece veterani de razboi, dintre care doi cavaleri ai Ordinului Mihai Viteazul, toti cu uniformele tapetate de decoratii. "Nu stiu cine or fi, dar sint importanti, pentru ca uite-i imbracati la patru ace, elegant, si uite-i pe-astia ponositi si saraci", nu stia o batrina cu cine are onoarea, dar era sigura ca i-a vazut la televizor.

"Credeati ca ma ingroapa pe mine?"

Turistii veniti in vizita la Cozia au stiut insa cu adevarat ca au parte de un eveniment in terna lor vacanta, cind l-au vazut pe Corneliu Vadim Tudor defilind imperial, de mina cu cele doua fiice ale sale, spre slujba care tocmai incepuse in biserica. "Am venit din respect pentru adevarata istorie a Romaniei. Regele Mihai il uraste pe acest om (printul Carol Mircea Grigore - n.r.) si nu i-a permis sa fie inmormintat la Curtea de Arges, linga tatal sau, Carol al II-lea. Ce, credeati ca ma ingroapa pe mine?", s-a lansat tribunul intr-o declaratie specifica. Apoi, cu celebrii sai ochelari de soare pe nas, a intrat la slujba, urmat de Gheorghe Funar si de citiva peremisti anonimi.

"Printe, nu fi trist!"

Slujba a durat aproape doua ore si a fost oficiata de nume grele de preafericiti si preasfintiti. Pe linga obisnuitul ceremonial funerar, ei au predicat pentru impacare si pentru iertarea pacatelor trupesti din agitata istorie a familiei regale. "Era firesc ca printul, fiind rod domnesc, sa fie inmormintat in cimitirul domnesc. Inaintea mormintului, toti oamenii sint egali. Nu te intrista, printe, ca nu esti linga tatal tau, dar esti linga mama primului fauritor al Tarilor Romane (Mihai Viteazul - n.r.).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.