Omul de afeceri Zaher Iskandarani, acuzat ca ar fi prejudiciat statul cu aproape doua milioane de lei noi - a revenit in tara ieri dupa o vacanta de o luna in Elvetia. Sirianul a parasit tara in data de 19 iulie, de pe Aeroportul International Timisoara, cu un avion al unei companii straine cu destinatia Elvetia si cu escala la Viena. Impotriva lui nu exista nici o masura de interdictie a parasirii tarii.

Omul de afaceri de origine siriana, care in decembrie 2005 fusese arestat preventiv pentru 29 de zile, acuzat fiind de infractiuni privind operatiunile vamale ilicite, era cercetat in libertate din 13 iune a.c. Dupa numai alte doua zile, Iskandarani era trimis in judecata din nou, suspectat de infractiuni privind operatiunile vamale ilicite cu utilaje de productie a tigarilor si alcoolului, dosarul sau avand cinci volume cu peste 5.000 de pagini. Urmatorul termen in procesul sau a fost fixat la 21 septembrie, in dosar fiind cercetati, alaturi de Zaher, si alti suspecti romani si arabi.

El se afla in libertate deoarece judecatorii au considerat ca nu prezinta un pericol pentru societate, prin urmare luandu-se decizia de judecare in libertate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.