Vicepresedintele Rompetrol Group Olanda, Alexandru Bucsa, a fost chemat, ieri, la Parchetul instantei supreme pentru inceperea prezentarii materialului de urmarire penala. La inceputul saptamanii, acesta a depus o exceptie in legatura cu nefinalizarea anchetei, lucru care face imposibila prezentarea materialului de urmarire penala. Luni, Alexandru Bucsa respinsese posibilitatea de a-i fi prezentat materialul de urmarire penala in dosarul Rompetrol, in conditiile in care, ca si Dinu Patriciu, considera ca ancheta in acest caz nu a fost finalizata. Bucsa a ridicat aceasta exceptie in fata procurorilor Parchetului instantei supreme care se ocupa de dosarul Rompetrol in care este cercetat alaturi de mai multe persoane, printre care Dinu Patriciu, Philip Stephenson si Richard Colin Hart. Exceptia lui Bucsa a fost respinsa de procurori, motiv pentru care el a fost chemat inca o data pentru inceperea prezentarii materialului de urmarire penala.

In perioada urmatoare, Patriciu va fi citat de mai multe ori la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a lua la cunostinta de probele pe care anchetatorii le vor prezenta in instanta. Astfel, el va fi instiintat cu privire la toate acuzatiile aduse in dosarul Rompetrol, atat cu privire la piata de capital si la infractiunile economice, cat si cu privire la creanta din Libia, astfel cum acestea vor fi prezentate magistratilor. Fiecare dintre cei invinuiti in cazul Rompetrol va fi convocat pentru a-i fi prezentat materialul de urmarire penala, ulterior fiind redactat rechizitoriul in baza caruia cei implicati in dosar vor fi trimisi in fata instantei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.