Dupa ce miercuri a spus ca nu isi aminteste sa fi semnat un angajament cu Securitatea, declaratie reluata si joi intr-un interviu in presa centrala, Musca a recunoscut, ieri, ca a semnat in 1977 un astfel de document
Tot ieri, Dinu Zamfirescu, directorul Institutului pentru Memoria Exilului Romanesc, membru al PNL, fost disident marcant in Franta inainte de Revolutie, a facut noi dezvaluiri despre trecutul familiei Musca. Dinu Zamfirescu spune ca este de notorietate faptul ca sotul Monei Musca, Gavril Musca, a fost mana dreapta a Elenei Ceausescu. Chimist de profesie, Musca a fost directorul adjunct al IPECHIM, Institutul de Chimie, unde sef era sotia fostului dictator. Alte surse spun ca relatiile dintre Musca si Elena Ceausescu erau foarte apropiate si de aceea Musca a primit din partea acesteia mana libera sa infiinteze patru institute subordonate IPECHIM.

Musca a recunoscut, recent, ca mai multi chimisti au lucrat ca "negrii" pentru ca Elena sa-si creeze o imagine de savant important in domeniul chimiei. Zeci de articole au fost semnate cu numele Elena Ceausescu in presa internationala de specialitate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.