Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) ramane ferm asupra deciziei initiale privind nepublicarea rezultatului anchetei interne de la Testele Nationale si spune ca va discuta despre acest subiect numai dupa finalizarea anchetei derulate de Parchet. MEdC nu a facut public raportul comisiei interne de ancheta a incidentelor petrecute in data de 17 iunie, la sediul Serviciului National de Evaluare si Examinare, cand un jurnalist de la "Adevarul" a intrat in posesia subiectelor pentru proba de istoria romanilor din cadrul Testelor Nationale. In 19 iulie, MEdC a inaintat acest raport direct Parchetului General, "dorind prin aceasta actiune o solutionare competenta, realizata de profesionisti, a aspectelor prezentate in document", a adaugat sursa citata.

"Prin urmare, Ministerul Educatiei si Cercetarii intelege sa nu comenteze informatiile aparute recent in presa in legatura cu acest raport, chiar daca ele confirma faptul ca rezultatul anchetei interne realizate de specialistii MEdC este corect", potrivit aceluiasi comunicat. Dupa verificarea competentei in cauza si dupa analizarea posibilitatii ca in raport sa fie semnalate si fapte de coruptie, procurorii Parchetului instantei supreme au trimis documentul, luni, la Parchetul Judecatoriei sectorului 1 care, de altfel, declansase urmarirea penala in dosar. In raport sunt detaliate activitatile desfasurate in acea perioada de persoanele implicate in toate etapele de redactare a subiectelor si a raspunsurilor, de tiparire si de anvelopare.

Persoanele gasite vinovate in urma anchetei administrative derulate la MEdC sunt aceleasi cu cele urmarite penal de catre procurori pentru neglijenta in serviciu - fostul director al Serviciului National de Evaluare si Examinare, Adrian Stoica, si inspectoarele Georgeta Cretu si Rozalia Doicescu - potrivit surselor citate. Concluziile acestui raport vor avea doar rol orientativ, ancheta penala fiind deja declansata si desfasurandu-se separat de deciziile administrative.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.