Autoritatile au arestat in Portul Constanta nava cu care a fugit Omar Hayssam din tara

In Dana 9 a Portului Constanta a fost arestata nava "Iman T". Retinerea navei a fost facuta de Politia de Frontiera in baza unei ordonante a DIICOT. Ordonanta a fost emisa intr-o disjungere a dosarului rapirii jurnalistilor romåni in Irak. Autoritatile cred ca, la 30 iunie, la bordul acestui vas, Omar Hayssam a parasit Romånia in directia Alexandria, Egipt.

Pe 30 iunie, vaporul a plecat spre Portul Alexandria, Egipt, facånd un transport de cherestea. Va reamintim ca semnele de viata date påna acum de Omar Hayssam au fost patru. SMS-uri si o convorbire telefonica facute de pe cartele care atesta traseele sale dupa debarcare: Egipt, Siria, Israel si Liban. Exista trei marturii ca sirianul s-a aflat la bordul "Iman T" pe 30 iunie, la 3 dimineata.

Nava "Iman T" este sub pavilion nord-coreean, dar este patronata de o firma inregistrata intr-un paradis fiscal. Agentul portuar si operatorul naval care o administreaza sunt firme ale arabului Moustafa Tartoussi. Acesta nu era in tara pe data de 30 iunie si acum spune ca nu stie de ce i-a fost arestata nava in Portul Constanta. Omar Hayssam a facut mai multe exporturi de cherestea pe ruta pe care acum a fugit.

Gardianul

Sursa: GardianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.